BPM-Vrijstelling Master en Trafic

BPM-vrijstelling voor bestelauto’s verdwijnt in 2025

Op dit moment hoeven ondernemers geen bpm te betalen bij het aanschaffen van een bestelauto/bedrijfswagen. Vanaf registratiedatum 1-1-2025 betalen ondernemers BPM (aanschafbelasting) bij aankoop van een bestelauto. Voor elektrische bestelauto’s blijft de BPM-vrijstelling wel bestaan.

De hoogte van de BPM wordt bepaald aan de hand van de CO2-uitstoot van het voertuig. Hoe hoger de CO2-uitstoot hoe hoger de BPM. Afhankelijk van het type voertuig kan dit zomaar vanaf 2025 € 13.000,- of hoger gaan kosten dan vóór 1-1-2025.

De overheid wil met deze wijziging de verkoop van emissievrije en zuinige bestelauto’s stimuleren. Een emmissievrije bestelauto zoals de 100% elektrische Renault Trafic of Renault Master E-Tech zijn dus vrijgesteld van BPM.

BPM vrijstelling model Trafic en Master
BMP vrijstelling kaart

Buiten de BPM afschaffing worden vanaf 2025 ook vele zero-emissiezones van kracht in Nederlandse binnensteden. Of uw huidige voertuig eventueel nog in aanmerking komt voor een (tijdelijke-) overgangsregeling hiervoor, danwel de mogelijkheden om langere termijn deze zones in te komen zijn actuele vraagstukken.

Met al deze ontwikkelingen in zicht is het wellicht raadzaam u momenteel goed te laten informeren. Bij een vervangingsbehoefte zou het wellicht nog raadzaam kunnen zijn om in 2024 nog te profiteren van de BPM-vrijstelling danwel te kijken naar de emmissievrije oplossingen (ook met het oog op genoemde zero-emissiezones).

Direct rijden met BPM-vrijstelling

Om hier op in te spelen beschikt Nebim niet alleen over een gamma zero emissievoertuigen, maar bieden wij ook de mogelijkheid uit voorraad (voor registratie 2024) bestelauto’s met dieselmotoren te kunnen leveren om dit jaar nog wel te profiteren van de BPM-vrijstelling. Neem contact op met een van onze Nebim vertegenwoordigers.

FRANK SCHREURS
Rayon: Venlo ~ Weert
M 06 220 549 36

ROY DE JEU
Rayon: Weert ~ Elsloo
M 06 303 09 178